Akcija Školo-ciklaža

U okviru projekta Školo-ciklaža koju organizuje nevladina organizacija Green Home, a uz pomoć Wiener Städtische životnog osiguranja, učenici osnovne škole “Radojica Perović” iz Podgorice zasadili su višegodišnja odrasla stabla masline, tuje, lovora, hrasta, ukrasne šljive, omorike, ginka i oleandra.

Ovo je, kako su kazali iz NVO Green home, druga po redu akcija sadnje koja je realizovana u saradnji sa vrtnim centrom Kalia i čini dio novog programa koji Green Home počinje sprovoditi u podgoričkim školama.

Takođe su najavili i rad sa 40 nastavnika i njihovim učenicima u pet osnovnih škola, gdje će se u okviru posebno osmišljene nastave najviše učiti o reciklaži i smanjenju otpada u svakodnevnici.

“Projekat se sprovodi uz pokroviteljstvo Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Kako bi shvatili proces reciklaže najaktivniji učenici posjetiće Reciklažni centar, učestvovati na mini školskim bazarima ali i učiti osnove humanog ponašanja kroz dobrotvornu Garažnu rasprodaju čiji će biti glavni nosioci. Međutim i sami građani će biti u mogućnosti da učestvuju i to kroz korišćenje webplatformekoja će imati za cilj razmjenu informacija o starim predmetima koje želimo pokloniti i koji će u vještim rukama dobiti novu vrijednost i značenje. Većina stvari u našim domovima, pa čak i podrumima čeka svoju sledeću sudbinu, nove uspomene i upotrebljivost. Većina predmeta koje bacamo izrađeni su iz drveta i na taj način ponovnom upotrebom, prenemjenom, manjim popravkama, možemo produžiti životni vijek stabala koji se svakodnevno sjeku za potrebe čovjeka”, piše u saopštenju Green home.

Akcija Školo-ciklaža: Učenici OŠ “Radojica Perović” zasadili brojna stabla

Nove sadnice u dvorištu škole “Radojica Perović”

Green Home: ,,Školo-ciklaža”- druga akcija sadnje