Wiener Stadtische investira u zdravlje i budućnost djeteta

Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica a.d. potpisalo je ugovor sa vodećom evropskom bankom matičnih ćelija, Cryo Save, i time postalo prvo životno osiguranje u Crnoj Gori koje će svim budućim roditeljima obezbijediti da zavještaju matične ćelije svojih beba u ovoj banci, kroz novi 3D program.

Interesovanje javnosti za deponovanje matičnih ćelija raste sa razvojem nove grane – regenerativne medicine i sa novim saznanjima koja iz dana u dan proširuju polje upotrebe matičnih ćelija u liječenju bolesti. Imajući u vidu zapanjujuću sposobnost matičnih ćelija da reprodukuju oštećena ili ostarjela tkiva, i krajnji interes – dobro zdravlje osiguranika, Wiener Stadtische osiguranje je, kroz novi 3D paket životnog osiguranja, obezbijedilo osiguranje djece uz koje se ostvaruje popust na cijenu usluge deponovanja matičnih ćelija preko Monte-Cell d.o.o., lokalne kompanije Cryo Save-a, i tako učinilo ovu uslugu dostupnijom svojim klijentima.

Do skoro je malo ljudi u Crnoj Gori znalo šta su matične ćelije, da se koriste za liječenje mnogih bolesti, kao i to da je zahvaljujući razvoju novih tehnologija omogućeno bezbjedno čuvanje uzoraka u specijalizovanim bankama.

„Mi smo prepoznali značaj zavještanja matičnih ćelija i dogovorili saradnju sa vodećom evropskom bankom matičnih ćelija Cryo Save, koja ih deponuje u Belgiji i Holandiji. U ovoj banci se čuvaju uzorci iz 38 zemalja Evrope, Azije i Afrike. Ukupna cijena za prikupljanje, transport i obradu ćelija i čuvanje u prvih 20 godina iznosi 1.780 eura. Zaključivanjem 3D programa osiguranja ostvaruje se ušteda od 160 eura na cijenu deponovanja matičnih ćelija, kao i popust od 20 posto na iznos premije osiguranja u prvoj godini, a dodatno i mogućnost oslobađanja od plaćanja premije u posljednjoj godini osiguranja. Raspolaganje matičnim ćelijama, do punoljetstva djeteta je u rukama roditelja, a nakon toga sva prava prelaze na dijete čije su ćelije deponovane, a čije čuvanje može da se prolongira i nakon 20 godina.“, kazao je Ljubo Mitrović, direktor Wiener Stadtische životno osiguranje Podgorica a.d.

Program životnog osiguranja – 3D je prilagođen potrebi roditelja da svom djetetu pruže dugotrajnu, potpunu sigurnost i to od prvog dana, misleći na njihovu budućnost, školovanje, zdravlje i brojne životne izbore i izdatke. Ovaj program je jedinstven zbog toga što ga je moguće zaključiti odmah po rođenju djeteta, čime je ono, sve do svoje 19-e godine života, obezbijeđeno osnovnim paketom osiguranja koje ima štedni karakter. Po isteku ovog perioda, 3D prelazi u mješovito osiguranje života. Akumuliranim sredstvima osiguranik može raspolagati sa punih 20 godina.

Kroz 3D program, osiguranje djece je štednja i sigurnost, a u partnerstvu sa Cryo Save-om je i dugoročna briga o zdravlju, ne samo pojedinca nego i cijele nacije.